Gîte Dérive
Activiteiten

Activiteiten

De vakantiewoning leent zich zowel voor een rustige als voor een actieve vakantie. Neem een ontspannende IR sauna (tot 75°C) na een wandeling in het prachtige Treignes. Speel pingpong of darts in de speelruimte of ga mountainbiken, langlaufen, skiën, wandelen, kajakken, klimmen, paintballen, karten,… Net over de Franse grens in Givet bevindt zich een subtropisch zwembad. Bezoek één van de nabije steden (Dinant, Chimay, Philippeville,..) of dorpjes (Nismes, Mariembourg, …) of maak een uitstapje over de grens in Frankrijk.

Kayak Treignes: nieuwe eigenaar vanaf 2023: 0474/703.033

Fietsverhuur: e-bike vintage Olloy of Office du Tourisme Nisme of Air ardennes

Onmiddellijke omgeving

– Breng een bezoek aan de 5 Musea Treignes

– Proef een Ezel in de Bar a ânes. De ezels komen je regelmatig op het terras begroeten. Een leuke ervaring voor klein en groot.

– Treignes Plage (aan de aankomst van de kayak) (1,7km) of een van de naburige dorpjes (zie ook Natuur en omgeving)

– Aan de kerk van Treignes vertrekken 8 wandelingen tussen de 4 en 8 km of je kan van in onze straat ook inpikken op de GR125 en de Sint Jacobsroute van Namen naar Compestella.

Hierges (6 km, Frankrijk): gezellig Frans Middeleeuws bloemendorpje. Er is een charmant BBQ restaurant met terras (ook enkel iets drinken is mogelijk). Hier kan je wandelingen maken met prachtige vergezichten over de streek (de Franse Ardennen)

– Vireux (6 km, Frankrijk): stadje aan de Maas in Frankrijk, lekkere bakkertjes, grote supermarkt (Intermarché),  goede restaurants (La vie en Rose, Chez Salvatore,…). Mooi, vlak fiets- en wandelpad langs de Maas.. Overblijfselen van een Romeins kamp met mooi uitzicht.

Binnen een straal van 15km

Skiën of grasboarden te Viroinval (12km)

– Nismes gezellig Ardens stadje (10 km, Viroinval) Mooi park met soort van waterspeeltuigen, pedalo,… In het centrum terrasjes, restaurantje, toeristisch treintje,…

– De Fondry des Chiens (12km) is een geklasseerd natuurreservaat gesitueerd rond Nismes aan de Viroinval. Men vindt er een unieke flora zoals orchideeën en andere typische kalkminnende planten. Een “fondry” is a.h.w. een immense put, met daarin uitstekende rotsen. Deze fondries vormen unieke microklimaten waar o.a. tongvaren het uitstekend doet. In de zomer vinden we er ook tal van zeldzame sprinkhanen en vlinders zoals de parelmoervlinder. In vroegere tijden werd hier ook ijzererts gewonnen.

– Givet (14 km, Frankrijk): mooi stadje aan de Maas, burcht,  restaurants & terrasjes, winkeltjes en (kerst)markten. 100 km fietspad langs de Maas. Cruise op de Maas (lange cruise of korte tochten op de Maas). Overdekt vrijetijdscentrum: zwembadcomplex (water is 33°C) met klein buitenbad en ligstoelen, ook onderwaterfietsen, fitness, sauna en bowling. Je kan er ook terecht voor een snack na het zwemmen of er is een Mc Donalds tegenover Rivea. Verder zijn er in Givet tal van restaurantjes langs de Maas.

Grotten van Neptunus (14 km, buurt Couvin) zijn zeker een bezoek waard

– Brouwerij van “Fagnes” (14 km, buurt Couvin) met brasserie.  Volg het brouwproces van het streekbier “Fagnes”. Je vindt deze moderne brouwerij in een leuk kader. Proeverij van streekbieren, bierhapjes en lekkere streekgerechten. Een groot terras met speeltuin en een open haard in de winter.

– Paintball, airsoft en avontuur in het kasteel van Agimont (14 km, buurt Givet)

Binnen een straal van 40km

Ry de Rome (17 km, buurt Couvin): meer in de buurt van Couvin. Rustieke plek, vlak wandelpad, picknick plaatsen,… 

– Fumay (17 km): Terraltitude Avonturenpark: hoogteparcours, katapult en top of the bill: vlieg op de death ride tegen 100km/u door prachtige Maasvallei

Grottes de Nichet (19km): Naast de grotten is er een groot springkasteel (in de zomer), een avontuurlijke hangbrug (zeer leuk voor de kinderen) van waarop je een mooie uitzicht hebt en een bos met allerlei fitness activiteiten.

Karting des Fagnes (19 km, buurt Couvin)

Bunker Hitler (22 km, buurt couvin) Op 6 juni 1940 landde Hitler in Brûly-de-Pesche om de aanval tegen Frankrijk te leiden vanuit de “Ravin du Loup”.

Onderaardse gangen van Philippeville (20 km) Onder de stad Philippeville bevinden zich 10 km onderaardse gangen uit de 17de eeuw, die bestemd waren om de buitenposten met de centrale vesting te verbinden.

Chimay (27 km): Bezoek Chimay met de bekende abdij met zijn  brouwerij, kazen en gastronomie.

Rocroi (32 km, Frankrijk): ommuurde stad in stervorm

– Dinant (32 km): Citadel van Dinant

Les lacs de l’eau d’heures (33 km): grootste meren van België, beschermd natuurgebied (70 km oevers, 600 ha meren, 600 ha bossen, 600 ha weides), het grootste watergebied van België. In de zomer is er in de buurt van het bezoekerscentrum de mogelijkheid om te zwemmen, zonnen, watersporten, trampoline te springen, go-karten, bootje varen(kindjes),… Heel het jaar door kan je er genieten van mooie wandelingen en fietstochten in een  prachtig en rustig gebied, in het bezoekerscentrum kan je iets eten en drinken. Er is  ook een speeltuin.

– Les lacs du Vieilles Forges (36 km, Franse Ardennen): Mooi meer volledig omzoomd door bossen. wordt ook wel “Canadees meer” genoemd. Strand, zwemmen, kajak, … maar ook karpervissen is populair op dit meer.

Kasteel van Vêves (37 km, 10 minuten van Dinant), geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië. U ontdekt er de middeleeuwen met grote M. Het kasteel kijkt neer op een schitterende vallei en is binnen even mooi als aan de buitenzijde. Het ‘Kasteel van de Schone Slaapster’ is volledig gemeubileerd en wordt nog steeds bewoond door dezelfde familie. Een bezoek dat groot en klein zal charmeren.

– Kasteel van Celles (38 km van Treignes, 10’ van Dinant): het kasteel van de “Schone Slaapster”. Animatiebezoek voor gezinnen in de zomer (zie website). Tijdens het bezoek worden alle kinderen verkleed in ridder of prinses!

Avonturenpark Terre Aventure (39km, Frankrijk)

Instagram